Veel gestelde vragen

FAQ

Ik wil graag hulpluchtvering onder mijn voertuig. Heb ik hier ook per se een compressor bij nodig?

Nee, u hoeft niet per se een compressor(set) aan te schaffen. U kunt kiezen voor een basis hulpluchtveringset en ervoor kiezen het systeem op druk te zetten met een bandenpomp. Voor het gemak en/of een optimale afwerking op uw dashboard kunt u kiezen voor een uibreiding op uw set middels een compressor, sompressorset en/of manometerpaneel. U kunt ook later uw basisset uibreiden. 

Krijg ik ook korting wanneer ik zowel de hulpluchtveringset als de compressorset bij jullie koop?

Voor sommige voertuigen hebben wij een totaalpakket (zie complete systemen). De prijs van dit complete pakket is goedkoper dan dat u alle producten samenstelt op de site.

Ik heb een hulpluchtveringset gekocht bij jullie. Hoeveel druk kan er maximaal in de balgen?

De druk van de balgen bedraagt minimaal 0.5 BAR en maximaal 7 BAR. Hoeveel BAR u in de balgen pompt, is afhankelijk van uw voertuig en de belading van het voertuig. 

Ik heb een hulpluchtveringset gekocht bij jullie maar heb lekkage in (één van) de veerbalgen. Wat moet ik doen?

U kunt lekkage aan de veerbalgen controleren met zeepwater of een lekzoekspay (ook te koop in de webshop). Meestal vindt lekkage plaats op de koppelingen. Je voorkomt of verhelpt lekkage op de koppelingen door Om de lakkage op te lossen gebruikt u Loxeal/ Loctite of teflon tape. Loxeal is in de webshop te koop in een 10ml of 50 ml verpakking. Lekkage aan de veerbalgen komt zeer weinig voor. Wij maken gebruik van het hoogwaardige merk Continental waarmee onze Oluve sets standaard worden uitgerust.  

Disclaimer: Het gebruik van merknamen dient uitsluitend ter beschrijving van de auto-onderdelen en geeft op geen enkele wijze een directe of indirecte koppeling aan met het genoemde bedrijf. Het gebruik van originele vervangingsonderdeel nummers dienen uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden en dienen niet als referentie gebruikt te worden.